Horse Nature
Voeding, vitaminen en mineralen voor paarden

Horse Nature Omega3

Paarden halen de juiste vetzuurbalans uit gras. Een paard dat het hele jaar rond onbeperkte toegang heeft tot gras, houdt deze balans zelf in stand. Veel paarden hebben deze mogelijkheid echter niet. Hierdoor ontstaat in het rantsoen een overschot aan omega-6 en een tekort aan omega-3.

Horse Nature Omega-3  is een hoogwaardig voedingssupplement voor paarden en pony's. Het bestaat uit een mix van essentiële vetzuren waaronder het belangrijke Omega-3 (ALA, EPA en DHA) uit visolie.

Wat doet Horse Nature Omega-3 voor je paard?

 • Ondersteunt bij het remmen van ontstekingsprocessen
 • Bevordert het herstel na zware training of inspanning
 • Draagt bij aan soepele spieren en gewrichten
 • Verbetert de weerstand en het prestatievermogen
 • Draagt bij aan de spermakwaliteit, vruchtbaarheid en embryonale ontwikkeling
 • Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
 • Zorgt voor een glanzende vacht en manen


Dosering:

 • Beginnen met 25 ml per dag en opbouwen naar 50 ml per dag voor een volwassen paard (550 kg)
 • 1x pompen is ca. 25 ml
 • Bewaren bij ca. 20 °C 
 • Regelmatig schudden


Olie in de paardenvoeding

Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat het verstrekken van een vetrijk dieet aan paarden verschillende voordelen kan opleveren. Ten eerste vormt vet een belangrijke energiebron die langzaam vrijkomt en de glycogeenvoorraad in de spieren spaart. Hierdoor zal melkzuur zich minder snel gaan opbouwen in de spieren en verbetert het uithoudingsvermogen van het paard. Daarnaast worden vetten door het paard beter verteerd dan suikers en zetmeel waardoor paarden minder verteringsproblemen zullen ondervinden bij een vetrijker dieet t.o.v. een zetmeelrijk dieet. Het ene vet of olie is echter de andere niet. Vetten zijn opgebouwd uit vetzuren. De verschillende vetzuren hebben een verschillend effect op de gezondheid. Zo is algemeen bekend dat onverzadigde vetzuren (en met name omega-3 vetzuren) een positief effect hebben op de gezondheid, bepaalde verzadigde vetzuren hebben eerder een negatief effect. Het is dus belangrijk dat de gebruikte vetten in de paardenvoeding de juiste vetzuursamenstelling hebben om een maximaal positief effect op de gezondheid en prestaties van de dieren te krijgen.

Horse Nature Omega -3- is zeer rijk aan de omega 3 vetzuren EPA en DHA, afkomstig uit visolie. EPA en DHA zijn omega-3 vetzuren die niet aanwezig zijn in plantaardige olie zoals lijnzaadolie.

 

Werking van EPA en DHA

EPA is een bouwsteen van hormoonachtige stoffen die een invloed hebben op ontstekingsreacties, de immuniteit en de voortplanting. Verschillende studies hebben aangetoond dat EPA leidt tot minder ontstekingsreacties (zoals artrose). DHA is een vetzuur dat in de  celmembranen wordt ingebouwd en zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen, een betere prikkeloverdracht in de hersenen en tussen zenuwcellen en een betere doorbloeding van weefsels en organen.